0 Kundtjänsten
Kundtjänsten ×

Live Chat 09:00-17:00 mån-fre, övriga tider svarar vi på e-post i efterhand!


Ange data, om det behövs kan vi skicka dig en samtalshistorik

Underhåll

Hur man underhåller e-cigaretten rätt?

Du har köpt en ny och tjusig e-cigarett, men underhåller du den som du bör? Om du inte riktigt förstår vad vi menar hittar du här en kort översikt av hur du garanterar din bästa vejpingupplevelse.

Redan när du köper en ny e-cigaret bör du gå igenom produktens alla säregenskaper tillsammans med en sakkunnig säljare om du köper e-cigaretten i en specialbutik. Säljaren berättar gärna vad som utmärker din valda produkt och ger dig handledning om hur produkten ska användas som bäst. Köper du din e-cigarett via webben kan du göra samma sak genom webbutikens kundtjänst.

En av e-cigarettens viktigaste delar är dess batteri. Den ekonomiska livslängden för de flesta litiumbatterier varar ca 300 laddningstillfällen. Det betyder inte att du behöver slänga batteriet, men det lagrar inte längre lika mycket energi och behöver laddas oftare. För att ge ditt batteri så lång ekonomisk livslängd som möjligt bör du alltid ladda ur batteriet helt och fulladda det sedan till 100%. Du bör även avstå från att använda e-cigaretten medan batteriet laddar eftersom det får batterispänningen att fluktuera, vilket inte är bra för batteriets ”hälsa”.

Batterihälsan påverkas även av förbrännaren som finns i förångaren. En förbrännare som är i slutet av sin livslängd ger ökad batteriurladdning. Att regelbundet byta ut förbrännaren får även batteriet att vara längre. Vi rekommenderar att byta ut förbrännaren efter att ha förbrukat 20-30 ml e-vätska. Det garanterar god batterihälsa och ger dig alltid bästa möjliga smak och ångmängd. En förbrännare som får e-cigaretten av någon anledning att smaka bränt eller ger den en annan specifik smak måste omgående bytas ut. Annars är det som att äta vidbrända pannkakor.

Naturligtvis kan man idag välja mellan många olika e-cigaretter och förångare, men följer du ovan angivna tips är du redan på god väg mot en maximal vejpingupplevelse.

×