0 Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu ×

Live Chat Ma-pe 09:00 – 17:00, muina aikoina lähetämme vastauksen sähköpostiviestinä!


Syötä tietosi, lähetämme tarvittaessa keskusteluhistorian

Filtreeri postitusi

Tupakointi versus höyryttely

Tupakointi on aikojen saatossa jättänyt ihmiskunnan historiaan tummat jälkensä. Aluksi luultiin, että tupakointi on hengellinen ja lääketieteellinen toiminta, joten sen suosio kasvoi 1500-luvun Euroopassa nopeassa tahdissa. Automatisoidut laitteet savukkeiden valmistamiseen keksittiin tosin vasta 1900-luvun alussa Euroopassa ja sekin seikka kasvatti osaltaan tupakoinnin suosiota. Kun 1950-luvulla oli tupakointi maailmanlaajuisesti jo miljoonien harrastus, löydettiin tupakoinnin ja keuhkosyövän välinen suora yhteys ja sinä aikana syntyivät myös ensimmäiset tupakointia vastustavat mainokset.

1970-luvun loppupuolella alkoivat kehittyneissä maissa tupakoinnista luopumaan kehottavat kampanjat. Markkinoille tulivat myös ensimmäiset apuvälineet, ensimmäisenä nikotiinipurkka, jota seurasivat laastarit, pastillit ja inhalaattorit. Tupakoitsijat saivat näiden tuotteiden avulla pienen määrän nikotiinia, mutta eivät matkineet tupakointia, joten tupakoinnin pysyvästi jättäneiden määrä jäi melko pieneksi.

Tässä kohtaan tulevat mukaan sähkösavukkeet ja höyryttely. Sähkösavukkeiden käyttö matkii perinteistä tupakointia ja antaa saman tunteen, joten ne täyttivät markkinoille syntyneen tyhjiön. Ne tarjosivat terveydelle vähemmän haitallisen vaihtoehdon ihmisille, joilla oli vaikeuksia tupakoinnista luopumisessa.

Usein kuulee kysyttävän: ”Mitä eroa on tupakoinnilla ja höyryttelyllä?” Tähän olemme keränneet tärkeimmät erot näiden kahden välissä.

Kemikaalit

Perinteisen tupakan savua on perusteellisesti tutkittu ja määritelty sen kemiallinen koostumus. Jokaisen savukkeen savussa on runsaat 5000 erilaista kemikaalia; 150 myrkyllistä ja 44 syöpää aiheuttavaa ainetta. Jotkin niistä on lisätty mukaan myöhemmin savukkeen ominaisuuksien ylläpitämiseen.

Alla on lueteltu pieni osa kemikaaleista, jotka tunkeutuvat kehoomme jokaisella savukkeesta vedetyllä henkosella:

Asetoni - Herkästi syttyvä liuotin
1-aminonaftaleeni – Käytetään kasvimyrkyissä
2-aminonaftaleeni – Kielletty teollisessa käytössä, syynä syöpää aiheuttava vaikutus
Ammoniakki - Käytetään puhdistusaineissa, tärkein syy käytön rajoittamiseen vaikutus hengitysteiden sairauksien syntymiseen
Bentseeni - Tunnetaan syöpää / geenimuutoksia aiheuttavasta vaikutuksesta, käytössä kemianteollisuudessa, käyttö rajoitettu
Kadmium - Tunnetaan raskasmetalleihin sisältyvänä syöpää aiheuttavana aineena
Arseeni - Tunnetaan raskasmetalleihin sisältyvänä syöpää aiheuttavana aineena
Katekoli - Käytetään öljyissä, musteissa ja maaleissa
Vetysyanidi - myrkyllinen kaasu, jota käytetään kemiallisissa aseissa
Häkäkaasu - myrkyllinen kaasu, joka vähentää veren hapenkuljetuskykyä
Terva – tahmea hartsipitoinen syöpää aiheuttava kemikaali, joka jää pysyvästi keuhkoihin

Yllä olevassa luettelossa on 10 kemikaalia 5000:sta… joista suurin osa on hengenvaarallisia, rajoitetusti käytössä teollisuudessa ja joilla kaikilla on pahoja haittavaikutuksia ihmisten terveyteen.

Seuraavassa on lueteltu aineet, joita löytyy jokaisesta e-nesteen pullosta:

Propyleeniglykooli – mukana mm. astmalääkkeiden inhalaattoreissa, lääketieteellinen sekoitus
Glyseriini - kasviperäiset orgaaniset yhdisteet, lääketieteellinen sekoitus
Vesi – ei aina, mutta jos vettä on käytetty, se on kliinisesti puhdasta
Nikotiini – virkistää, lääketieteellinen sekoitus
Aromi- ja makuaineet – elintarviketeollisuudessa käytettävät, todistetusti turvallisia myös sisään hengitettynä

E-nesteissä on viisi, vain viisi ainesosaa. Parasta laatutasoa, jota voidaan hankkia, joko lääketieteelliseen tai elintarvikekäyttöön tarkoitettua.

Jos et halua nikotiinia, valitse e-neste, jossa nikotiinia on nolla, yksi ainesosa vähemmän mutta koet kaiken sen, mitä tavanomaista tupakkaa polttaessa. Olemme tämän takia tarjonneet asiakkaiden saataville laajan valikoiman nikotiinittomia e-nesteitä.

Nicorexin e-nesteet ovat kaikki huippulaadukkaita ja soveltuvat hyvin höyryttelyyn, mukana on monenlaisia makuja ja monen eri nikotiinipitoisuuden tuotteita.

Jokaisen asiakkaan kannattaisi muistaa, että e-nestettä valitessa tulisi valita laatubrändi, jolle on myönnetty sertifikaatit ja todistukset. Jos epäilet tuotteen laatua, tutki muita vaihtoehtoja.

Tuoksu

Yksi tärkeä ominaisuus, jonka aina tupakoitsijan yhteydessä huomaat, on hänestä lähtevä haju! Savukkeissa on voimakas, epämiellyttävä ja helposti tarttuva haju, jonka tupakoitsija itse ei enää huomaa. Mutta muut lähellä olevat henkilöt huomaavat eikä kukaan meistä ei halua haista epämiellyttävälle.

Sähkötupakasta lähtevä tuoksu on sitä vastoin nesteen maun mukainen ja yleensä hieman makea, lähtee nopeasti eikä tartu hiuksiin tai vaatteisiin. Ei tarvitse olla mikään nero ymmärtääkseen: ken tupakoi, se haisee!

Valinnanvapaus

Tupakka tai mentoli … siinä kaikki: tupakoitsijan kannalta on valinnanvara hyvin vähäinen ja ei väliä, kumman valitsee, molemmissa on suuri määrä syöpää aiheuttavia kemiallisia yhdisteitä. On totta, että savukkeitakin löytyy eri vahvuuksilla ja eri makuisina, mutta kaikkien niiden maku on yhtä karmea.

Parasta höyryttelyssä on mieletön vaihtoehtojen valikoima. Makuja on satoja, aina virginialaisesta tupakasta vaikka vadelmaan. Niiden lisäksi sadat erilaiset sähkötupakkalaitteet ja muunnelmat, joiden joukosta jokaisen on mahdollista löytää juuri hänelle parhaiten sopiva laite/maku/voimakkuus.

Kun olet päättänyt vaihtaa savukkeet sähkötupakkaan, olet tehnyt tärkeän päätöksen: olet luopunut tupakanpoltosta. Se on ollut useiden höyryttelijöiden varsinainen tarkoitus: päästä eroon hengenvaarallisista savukkeista ja sähkötupakasta on tullut näin monien entisten tupakoitsijoiden uusi vaihtoehto.

Sosiaalisuus

Kuten tunnettua, rehellisyys on parasta politiikkaa: tupakan polttaminen on ehkä pahiten ei-sosiaalinen toiminta kuin mitä kuvitella saattaa (toinen yhtä paha on ehkä vain sipulin raakana syöminen). Tupakoimattomat välttelevät tupakoitsijan seuraa, tupakoitsija taas levittää huomaamattaan myrkyllistä häkää. Passiivisen tupakoinnin pelko ja savun aikaan saama haju ajavat parhaankin ystäväsi tiehensä.

Höyryttelijän sosiaalinen elämä on paljon helpompaa, koska passiiviseen tupakointiin liittyvää epämiellyttävää hajua ei ole, perheesi ja ystäväsi ovat iloisia, että olet vaihtanut vaarallisen tottumuksen paljon parempaan.

Hinta

On kuitenkin yksi ristiriita ja se liittyy rahaan, vaikka terveyden ja hyvinvoinnin tulisi aina olla etusijalla. Huomaat heti, että perinteisen tupakan sähkötupakkaan vaihtaminen säästää myös rahaa.

Kun laskee savukeaskin keskihinnan pohjalta, säästät vuodessa 800-1200 euroa. Ajattele, mitä kaikkea sillä rahalla saisi! Edullisen auton, mukavan matkan ja paljon muutakin. Kyllä, höyryttely ei ole ilmaista, pitää hankkia e-nesteitä, vastuksia ja muita tarvikkeita, mutta ne ovat vain pieni osa kaikista kustannuksista. Jos tähän liittää vielä terveystilan kohentumisen, kunnon kohoamisen ja paremman voinnin, niin sähkötupakan aiheuttamat kulut eivät ole pelkkiä menoja, vaan sijoitus parempaan huomiseen.

Iso-Britannian terveydenhuoltovirasto vakuutti viime vuonna, että höyryttely 95% verran turvallisempaa kuin tupakointi.

Edellä on kuvattu vain joitakin sähkötupakan ja perinteisen tupakoinnin välisiä eroja. Jos kuitenkin huomaat ajattelevasi seuraavan savukkeen sytyttämistä, lue tämä teksti aivan alusta. Ajattele – sinun elämäntehtäväsi ei ole tupakanpolttelu ja sähkötupakka on tehokkain tapa tästä paheesta luopumiseen.

Mutta jos olet jo päättänyt vaihtaa tupakoinnin höyryttelyyn, olet tehnyt viisaan päätöksen ja nyt on oikea aika tutustua meidän uusimpiin tuotteisiin, klikkaa tähän >>>

×