0 Kundeservice
Kundeservice ×

Live Chat M–F 09.00–17.00, på andre tider svarer vi i etterkant per e-post!


Vennligst legg inn data, vi kan sende deg samtalehistorie ved behov

Filtreeri postitusi

Røyking vs. vaping

Hvis man går tilbake i tiden har røykingen etterlatt et mørkt spor i menneskelig historie. I begynnelsen trodde man at det å røyke er en spirituell og medisinsk aktivitet, og dermed ble den svært populær i Europa på 1500-tallet. Automatiske maskiner for produksjon av sigaretter ble oppfunnet på 1900-tallet, og røyking ble et enda mer populært tidsfordriv. Millioner av mennesker rundt hele verden var fascinert av røyking, men i 1950-årene kunne man klart trekke linjer mellom lungekreft og røyking, og det var i den tiden de første antireklamene mot røyking kom.

Sent på 70-årene ble folk i utviklede land oppfordret til å gi opp røyking. Første utvalg av hjelpemidler kom på markedet, nikotintyggegummi til å begynne med, senere også plaster, pastiller og inhalatorer. Disse produkter gjorde det mulig for røykere å få i seg en mindre mengde av nikotin, men imiterte ikke denne sensasjonelle aktiviteten som røyking, og dermed var det bare et minimalt antall mennesker som sluttet å røyke.

Her kom e-sigaretter og vaping i spillet. E-sigarettene fylte det tomme stedet på markedet ved å imitere sensasjon og følelse av tradisjonell røyking. De gav et mindre helseskadelig alternativ til mennesker som hadde vanskeligheter med å gi opp røyking.

Et av de oftest stilte spørsmål er: „Hva er forskjellen mellom røyking og vaping?“ Nedenfor har vi beskrevet de viktigste forskjellene mellom isse to aktiviteter.

Kjemikalier

Man har undersøkt vanlig sigarettrøyk grundig, og fastsatt deres kjemiske innhold. Røyken fra enhver sigarett inneholder mer enn 5000 forskjellige kjemikalier, 150 toksiske og 44 kreftfremkallende stoffer. Enkelte av disse er tilsatt senere for å opprettholde sigarettens egenskaper.

Herunder finner du en liten del av kjemikalier, som du får fra en sigarett med ethvert drag:

Aceton – Brannfarlig løsemiddel
1-aminonaftalen – Brukes i plantegift
2-aminonaftalen – Forbudt i industriell bruk, årsak kreftfremkallende egenskaper
Ammoniakk – Brukes i rengjøringsmidler, mest vanlig årsak for luftveissykdommer
Benzen – Velkjent kreftfremkallende stoff / mutagen, brukes i kjemisk industri, uten spesielle begrensninger
Kadmium – Kjent som kreftfremkallende stoff i tungmetaller
Arsen - Kjent som kreftfremkallende stoff i tungmetaller
Catechol – Brukes i olje, blekk og maling
Hydrogencyanid – giftig gass som brukes i kjemiske våpen
Karbonmonoksid – giftig gass, som reduserer lungenes oksygentransport
Tjære – en tykk, kreftfremkallende kjemikalie, som setter seg fast i lungene

På listen ovenfor finner du 10 kjemikalier av 5000 ... mesteparten av disse er livsfarlige, som brukes begrenset til industrielle formål, og alle har negativ helseeffekt.

Nedenfor finner du oversikt over stoffer som finnes i enhver flaske av e-væske:

Propylenglykol – brukes også i inhalatorer for astmabehandling, farmasøytisk
Glyserin – organiske forbindelser av planteopprinnelse, farmasøytisk
Vann – farmasøytisk, men ikke alltid i innholdet
Nikotin – oppmuntrer, farmasøytisk
Aroma- og smaksstoffer – brukes i næringsmiddelindustri, bevist egnethet til innånding

Fem, kun fem ingredienser finner man i e-væsker. Av beste kvalitet som man kan skaffe, og bruksformålet er enten farmasøytisk eller for næringsmiddelindustri.

Hvis du ikke vil bruke nikotin, kan du velge e-væske uten nikotininnhold, slik har du en bestanddel mindre i din e-væske, men kan likevel nyte det samme som ved bruk av vanlig sigarett. Derfor har vi også et bredt utvalg av nikotinfrie e-væsker for deg som vil unngå nikotin.

Alle Nicorex e-væsker er av høyeste kvalitet og egnet til vaping, og byr på et bredt utvalg av smakalternativer og nikotininnhold.

Vi vil be alle forbrukere å huske at ved valg av e-væske skal man foretrekke høykvalitets varemerker med tilsvarende sertifikater og protokoller. Hvis du er i tvil, bør du heller søke bedre alternativer.

Lukt

Noe som du sikkert alltid legger merke til hos noen som røyker er dårlig lukt! Sigarettene har en kraftig, ubehagelig lukt, som setter seg fast, men som røykere ikke alltid legger merke til selv. Alle mennesker rundt deg kjenner likevel lukten, og ærlig talt, ingen vil faktisk ha en slik lukt, den er ubehagelig.

Lukten av e-sigarett er som regel svakt søt avhengig av smak, forsvinner raskt og setter seg ikke fast i hår og klær.

Man trenger ikke å være verdens klokeste for å skjønne: den som røyker, den stinker!

Valgfrihet

Tobakk eller mentol ... det er alt; røykere har ikke stor valgfrihet, og uansett hva du velger, inneholder det i størst mulig grad kreftfremkallende kjemiske forbindelser! Selvfølgelig, det finnes sigaretter i mange forskjellige farger og styrkegrader, men alle er helt forferdelige hvis du tenker på smak.

Noe av det beste med vaping er stort utvalg. Hundrevis av smakalternativer, helt fra Virginia-tobakk til bringebær. I tillegg hundrevis av forskjellige e-sigarett enheter og alternativer, som betyr at du kan alltid finne en enhet/smak/styrkegrad som passer nettopp for deg.

Hvis du har bestemt deg for å gå over fra vanlige sigaretter til e-sigarett har du gjort en av de viktigste avgjørelsene i livet ditt: å ikke røyke tobakk. Dette har også vært hensikten til alle som vaper i dag, å bli kvitt av sigaretter, og e-sigarettene har gjort dette tilgjengelig for mange tidligere røykere.

Omgjengelighet

Nok en gang, ærlighet er beste politikk, røyking er generelt en av mest antisosiale aktiviteter (kan kanskje kun sammenlignes med spising av rå løk). Ikke-røykere vil ikke være frivillig i nærheten av deg når du avgir stinkende karbonmonoksid. Frykten for passiv røyking og dårlig lukt som oppstår skremmer vekk selv de beste kameratene.

Hvis du vaper er det mye lettere å være omgjengelig; ingen fare for passiv røyking, ingen dårlig lukt og din familie og venner er mye lykkeligere.

Pris

Det er også noe kontroversielt, selv om helse og velvære bøt være prioritert, spiller også penger sin rolle. Du ser hvordan du sparer penger hvis du bestemmer deg for å skifte fra tobakk til e-sigarett.

Hvis man tenker på gjennomsnittspris på en røykpakke kan du spare 800-1200 euro årlig. Tenk litt, hva kan du få for disse pengene? En billig bil, en god reise og mye mer. Jo, vaping medbringer mindre tilleggskostnader som regelmessig kjøp av e-væske, coil og annet tilbehør, men dette utgjør likevel en mindre del av hele budsjettet. Hvis du medregner også bedre helse, god utholdenhet og triveligere liv kan du si at kostandene knyttet til e-sigarett er heller en investering i en vakrere fremtid.

Helsevernetaten i Storbritannia bekreftet i fjor at vaping er 95% mindre farlig enn røyking av vanlige sigaretter.

Ovennevnte er kun en kort sammenligning av e-sigaretter og tradisjonell røyk. Men hvis du sitter fortsatt og tenker på din neste røyk bør du helst lese alt på nytt. Tenk lengre, du har ikke kommet i verden for å røyke, og e-sigarett er en av mest effektive hjelpemidler for å bli kvitt av denne tankegangen og ulempen.

Men hvis du vaper allerede, som er helt fantastisk, bør du sikkert se utvalget av våre nyeste produkter, klikk her >>>

×