0 Kundeservice
Kundeservice ×

Live Chat M–F 09.00–17.00, på andre tider svarer vi i etterkant per e-post!


Vennligst legg inn data, vi kan sende deg samtalehistorie ved behov

Filtreeri postitusi

Lavkvalitets eller billig e-væske. Hva er konsekvensene?

Vi har ingen anelse om hva den inneholder og om den har irreversible effekter. Flaskene bærer ingen informasjon og selv om det finnes, kan man stole på det? E-væsker med dårlig kvalitet kan gjenkjennes av kløe i halsen, tørr munn, ubehagelig kjemisk bismak og andre lignende symptomer.

Du har sikker lagt merke til artiklene i media om hvordan mennesker er blitt forgiftet av e-sigaretter. Det er sant, fordi de har kjøpt en e-væske som er blandet sammen av ingredienser i som fantes i noens garasje. Årsaken til hvorfor de lager slike blandinger av tilgjengelige og analoge stoffer er at kjøp og bestilling av nødvendige stoffer er forbudt i Estland. Etaten for skatt og toll vil griper inn dersom noen skulle forsøke å importere varer av denne typen. En annen årsak er kostprisen til produksjon av høykvalitets e-væsker. De kunne ikke selge den såpass billig, som igjen skulle føre til mindre antall kunder. Det er relativt kostbart å produsere væske av god kvalitet, fordi det brukes renere ingredienser.

Alle e-sigaretter ligner på hverandre og mange tror at alle de kommer fra en og samme fabrikk, mens i virkeligheten finnes det hundrevis av fabrikker. E-sigarettene kan se like ut, men det er svært store variasjoner i deres sammensetning og produksjonsmetoder. Kinesere selger pris og som alle av oss vet er mesteparten av kinesiske varer både billige og av lav kvalitet. Samme gjelder for e-sigaretter, men det finnes også fabrikker som produserer høykvalitets produkter, som er verdt sin pris.

Det finnes mange ting i verden som kan være farlige for oss, man skal bare vite hva man skal kjøpe. Vi kan beskytte helsen vår, hvis vi vet hva vi bruker.

I følge det vi vet er Nicorex en av de få leverandør av e-sigaretter i Estland, som selger kontrollerte og sertifiserte e-væsker og e-sigaretter av høyeste kvalitet. Så vidt som vi vet er Nicorex også den eneste i Estland som har eteriske oljer tilsatt i væskene, som fukter slimhinnene og forebygger deres tørrhet. Det finnes en enkel årsak til hvorfor de andre distributørene i Estland ikke bruker slike tilsetningsstoffer – væsken blir jo dyrere. Videre, Nicorex væsker inneholder ikke etanol, som finnes i mange av væsker, som er produsert i Kina. Etanol forsterker kløefølelsen i halsen, som er ubehagelig for mange.

Hva inneholder e-væske for e-sigaretter?

Som regel er e-væskenes hovedkomponenter vegetabilsk glyserin eller glyserol (vanlig engelsk forkortelse: VG) og propylenglykol (PG), vann og smaksstoffer. Også nikotin i tilfeller med e-væske med nikotin. Konsentrasjonen under 8 mg betraktes som svak, 8–12 middels og høyere som sterk. Væsken er basert på PG eller VG, som holder balansen mellom nikotin og de forskjellige smakene og gjør at du kan puffe ut røyklignende damptåke ved bruk av din e-sigarett. Både PG og VG er organiske stoffer.

Propylenglykol- eller PG-baserte væsker er mer utbredte i verden, fordi PG er relativt flytende og absorberes bedre i vekene i e-sigarettens fordamper. I tillegg, faststoffene samler seg ikke på varmeelementet så raskt som med VG. PG er nærmest uten smak og lukt og påvirker nesten ikke e-væsken smak. Den brukes som fuktighetsbevarende middel i næringsmiddelindustrien. På den ene siden forårsaker den i likhet med vanlige sigaretter kløe og tørrhet i halsen ved kontinuerlig konsumering, mens på den andre siden er den også en kraftig fuktighetsgiver. Likevel kan den fremkalle en allergisk reaksjon hos noen mennesker. Mat- og legemiddeletaten i USA har erklært at dette stoffet er generelt ikke farlig.

Væsker som er basert på vegetabilsk glyserin eller VG har egne fordeler. VG er mye brukt i mat- og drikkevarer som fuktighetsbevarende middel, løsemiddel, fyllstoff, søtningsmiddel, tilsetningsstoff osv. Takk til sin fuktighetsgivende egenskaper brukes den mye også i legemiddel- og hygieneindustrien. Den har en litt søt smak, som gjør også VG-baserte væsker søtere. Derfor er det mer komplisert å bringe frem andre smaker, men likevel mulig. Siden VG har høyere tetthet enn PG, danner den mye mer damp under vaping, men forårsaker ikke kløe og tørrhet i halsen. Allergiske reaksjoner oppstår svært sjeldent.

Mange opprinnelige masseproduserte originalvæsker fra Kina eller Europa danner lite damp og klør i halsen. Årsaken er at de er lagte av billige og mindre rene ingredienser, fordi kinesere tar markedet med pris. Selskaper som driver med salg av e-væsker bestiller fra fabrikker, som produserer e-væsker med standard innhold. Nicorex spesialister har utviklet egne oppskrifter, som produseres kun som spesialbestillinger. Våre væsker fremstilles kun av de reneste ingrediensene. Det betyr, at våre produkter gir mer damp, mykhet og ren smak og mindre kløe i halsen sammenlignet med gjennomsnittsvæsker som er tilgjengelige i Estland. Nok en egenskap som gjør at Nicorex væsker skiller seg ut blant andre er deres innhold av eteriske oljer, som fukter slimhinnene og reduserer effekten av “tørr munn”.

Videre er det blitt endret mengde av smak, slik at konsentrasjonen er hverken for stor eller for liten, men akkurat passende. Enkelte væsker inneholder flere smaksstoffer og forholdet mellom disse er endret for å oppnå best mulig resultat. Det er tilsatt litt destillert vann, fordi dette er nødvendig i e-væskene og godt for lungene. Likevel er vanninnholdet i våre væsker lavere enn i mesteparten av væsker, som er produsert i Europa, fordi store mengder av destillert vann gjør e-væsken for flytende, den renner for raskt og gurgler i noen fordampere.

Det tok lang tid for Nicorex å finne en god balanse mellom komponentene, men resultatene fra testperioden er svært gode. Dette er delvis også avhengig av fordamperen, fordi e-væsken skal funksjonere godt i kombinasjon med visste fordampertyper. De første væskene som ble skapt for flere år siden passet kun med fordampere av den gamle typen. Men fordampere har utviklet siden denne tiden. Siden de store produsenten ikke endret sammensetningen av egne e-væsker, foreldet disse. Nicorex modifiserte væskene på eget initiativ.

Vær klar over hva du bruker, kjøp av billige og ukjente e-væsker kan spare deg penger på bekostning av din helse. Foretrekk kvalitet http://www.nicorex.eu/e-væsker/

×