0 Kundtjänsten
Kundtjänsten ×

Live Chat 09:00-17:00 mån-fre, övriga tider svarar vi på e-post i efterhand!


Ange data, om det behövs kan vi skicka dig en samtalshistorik

Filtreeri postitusi

Hemligheter bakom förångarens långa livslängd

För att göra användandet av e-cigaretten så smidigt som möjligt är det bra att känna till dess enklare funktionsprinciper. E-cigaretten består av en förångare (eller atomizer) och ett batteri. Batteriets uppgift är enkel – det måste ge tillräckligt med ström för att kunna driva atomizerns förbrännare. Förångaren är den delen på e-cigaretten som producerar ånga av e-vätskan, vilket i sin tur gör det möjligt att imitera vanlig rökning.

Förångarens första påfyllning med e-vätska d.v.s. ibrukstagning av en ny förångare:

När man fyller på förångaren med e-vätska måste man se upp så att man inte får vätska i luftkanalen i mitten av förångaren (ser ut som ett smalt rör), i så fall måste man göra ren atomizern. E-vätskenivån i förångaren bör inte nå högre än till 1 mm från silikonens underkant. Vid fyllning första gången måste man försäkra sig om att vekarna som transporterar vätskan till förbrännaren har absorberat ordenligt med vätska. Att vända upp och ner på e-cigaretten säkrar att vätskan absorberas i vekarna. Om vekarna inte har absorberat vätskan ordentligt kan det smaka lite bränt när man vejpar. För att undvika det bör man låta vätskan absorberas i vekarna under ca 1 minut innan man använder e-cigaretten för första gången.

För att ta ett bloss:

Varje gång innan man tar ett bloss bör man vända e-cigaretten upp och ner för en kort stund för att få e-vätskan att rinna ner till förbrännaren som sitter under silikonen (atomizerns övre del).

Följande påfyllningar:

När man förbrukat all e-vätska i e-cigaretten mörknar vätskan i atomizern i slutet och man börjar känna en bismak vid vejping. Förångaren måste fyllas på med mer vätska när den är fylld till minst 1/3 (lite mindre än till hälften).

Rengöring av förångaren:

Om det förekommer störningar vid vejping (t.ex. att ångan inte längre passerar lika lätt som förut), behöver förångaren rengöring. För det skruva loss atomizern från batteriet och blås igenom munstycket kraftigt. Det är bra att hålla för atomizerns andra ände med en servett som kan suga i sig vätskan som har kommit i luftkanalen. Torka därefter även rent batteriänden med servetten.

Förångarens livslängd:

Atomizern är en slitdel. För bästa vejpingupplevelse rekommenderar vi att använda en atomizer för högst 30-50ml e-vätska. Efter bearbetning av den mängden börjar e-vätskan lätt mörkna i förångaren och smaken känns inte längre lika ren.

För att göra användandet av din e-cigarett till en riktigt njutbar upplevelse rekommenderar vi att följa ovan beskrivna tips. Nicorex teamet önskar er alla riktigt trevliga vejpingupplevelser!

×