0 Kundeservice
Kundeservice ×

Live Chat M–F 09.00–17.00, på andre tider svarer vi i etterkant per e-post!


Vennligst legg inn data, vi kan sende deg samtalehistorie ved behov

E-sigarett

Elektroniske sigaretter er et produkt med stadig større popularitet i hele verden, og bruk av disse ligner på røyking. E-sigarett er likevel ikke et tobakksprodukt. Den avviker i vesentlig grad fra vanlige tobakksprodukter for sin oppbygging, arbeidsmekanisme og virkning.

E-sigarett varmer opp væske, og omformer det til damp.

E-sigaretten er tobakkfri,
og inneholder ikke tjære eller karbonmonoksid.

E-sigarett danner ikke ubehagelig lukt.


Bruk av e-sigarett er rimeligere enn vanlig røyking.
 

Hva består e-sigarett av?

Elektronisk sigarett består hovedsakelig av to komponenter – fordamper eller coil og batteri. En viktig komponent ved bruk av e-sigarett er e-væske.
 

Praktiske tips til brukere av E-sigarett

Bruk av e-sigarett

Hyppigheten av bruk av e-sigarett bør ikke være større enn hyppigheten av vanlig røyking.  E-sigarett anbefales ikke for gravide kvinner og Nicorex butikker selger ikke e-sigarett produkter til mindreårige.

E-væsker

Vi anbefaler å velge e-væsker fra anerkjente produsenter, som er sertifiserte etter TRA, TÜV, SGS standarder.

Hav inneholder e-væsker?
En viktig bestanddel i e-væske er vegetabilsk glyserin (VG). Dette er et søt smakende organisk stoff uten farge og lukt, som er utbredt næringsmiddel-, legemiddel- og hygieneindustrien. Propylenglykol er et kjemisk stoff, som brukes bl. a. i næringsmiddelindustrien. E-væske inneholder i tillegg også aroma- og smaksstoffer. Nicorex e-væsker inneholder blant annet også essensoljer, som fukter slimhinner og bidrar til redusering av munntørrhet.

Fordampere

Fordamper en del av e-sigarett, som fylles med e-væske. Inne i fordamperen er det en coil, som varmer opp væske og omformer den til damp.

Det finnes mange forskjellige fordampere på markedet, og det er  godt å vite deres viktigste driftsprinsipper for å kunne foreta beste mulige valg.

Brukeren av elektronisk sigarett bør til å begynne med velge mellom fordampere med utskiftbart og ikke utskiftbar coil. Fordampere med ikke utskiftbar coil kan brukes til dampsmaken forandrer seg, som tyder på at fordamperen bør skiftes ut mot en ny fordamper. Fordampere med utskiftbar coil har en lengre levetid, hvis man skifter ut coilen av og til.

Fordampere kan også velges basert på coilens plassering. Hvis coilen er topplassert, er det mindre mulighet for lekkasje. I tilfelle av bunnplassert coil er det lavere sannsynlighet for overoppheting (røyking)  av fordamperen.

Fordampere finnes med påfylling nedenfra eller ovenfra. Enkelte fordampere har en luftstrømkontroll, som gjør at brukeren kan justere e-sigarettens dampmengde.

Batterier

Batterier for e-sigarett finnes med forskjellig kapasitet (mAh), som viser hvor strøm batteriet har kapasitet for. Som regel har batteriene med større kapasitet også større dimensjoner. Jo større kapasitet, jo lengre holder batteriet. Alle Nicorex batterier har stabilisert spenning. Det betyr at batteriet gir alltid jevn spenning, uavhengig av batteriets ladegrad, dampmengden er samme både med fullt eller tomt batteri og fordamperens levetid er betydelig lengre, fordi fordamperen ikke blir påvirket av over- eller underspenning.

Det selges også batterier med  justerbar spenning og strømstyrke. Med slike batterier kan brukeren selv justere hvor kraftig damp man skal ha.

Batteriene til e-sigaretter viser som regel også ladegrad, som gir brukeren oversikt over hvor mye strøm e-sigaretten har og når batteriet går tomt.

×