0 Kundeservice
Kundeservice ×

Live Chat M–F 09.00–17.00, på andre tider svarer vi i etterkant per e-post!


Vennligst legg inn data, vi kan sende deg samtalehistorie ved behov

Filtreeri postitusi

5 viktige trinn for å slutte å røyke

I følge Statens Institutt for helseutvikling røyker 26% prosent av den voksne befolkningen i Estland daglig – litt mer enn 231.000 mennesker. Hvis de hadde hatt sjansen til å velge på nytt om de skal starte å røyke eller ikke, hadde mesteparten valgt det siste. Man kan dessverre ikke gå tilbake i tid, derfor er muligheten for at det oppstår en my sjanse heller en idé for en Sci-Fi film. Likevel har alle disse mennesker kraft til å ta en avgjørelse. En avgjørelse om røykeslutt.

1. Ta tak i livet ditt!

Det første og viktigste trinnet når man skal slutte å røyke er å ta en tilsvarende avgjørelse. Ta deg tid til å overbevise deg selv om din avgjørelse og tenk gjennom, hvilke forandringer du kommer til å ha i livet ditt nå du ikke røyker lenger. Drøft hvor mye penger du sparer. Forestill deg hva du kan få til med mye mer energi og tid. Når du har funnet de viktigste årsakene, hvorfor blir livet ditt bedre uten røyking, ta en sikker avgjørelse om å slutte å røyke.

2. Lag deg en handlingsplan

Det er viktig å bestemme hvilken handlingsplan du skal ha og holde fast på den. Finn deg den beste måten på å bli kvitt av røykingen. Hvis du mener at det er enklest for deg å slutte på dagen, kast/gi bort den halvrøkte pakken og kast ikke noe mer blikk på sigaretthyllen. Hvis du mener at den ekstreme metoden ikke er noe for deg, ta heller en avgjørelse om å redusere røykingen trinn for trinn. Det er viktig at du setter deg delmål, og fastsetter hvor mange sigaretter du tillater deg selv å røyke per dag når du kommer til de ulike delmålene.

3. Finn deg et støttende hjelpeverktøy

Du skal gjøre en bevisst avgjørelse om hva du skal bruke som støtte under prosessen når du slutter å røyke. Det er helt sikkert ikke anbefalt å støtte seg på overdreven spising, forsøk heller å finne en alternativ løsning som er mer nyttig og gjør at du ikke tenker på røyking. Det kan være tyggis, en prat med vennen eller et hjelpemiddel fra apoteket – finn ut hva som fungerer best for deg. Mange bruker e-sigarett som et hjelpemiddel når de skal slutte å røyke. Fordelen med e-sigarett sammenlignet med mange andre midler mot røyking er at det er handling som imiterer røyking, og du glemmer snart de vanlige sigarettene.

4. Anerkjenn deg selv for hver minste seier

Uansett hvilken vei du har valgt for å slutte å røyke, hvert fremskritt bringer deg nærmere til oppnåelsen av det store målet. Fra øyeblikket når du tok avgjørelsen om å slutte å røyke tok du livet ditt i egne hender, og det er bare du som bestemmer. Har du klart å si „nei“ til røykeklubben eller klart å la være å tenne sigaretten under stor stress? Hvis ja, er du trygt på vei og blir ikke påvirket av din avhengighet, som blir stadig svakere. Du er urokkelig og skal erkjenne det.

5. Se hva som skjer i ditt røykfrie liv

Observer, hva har blitt bedre i livet ditt og nyt det. Regn ut hvor mye penger du har klart å spare og tenk hva du skal gjøre med disse pengene. Skal du skaffe deg et abonnement til treningsklubb eller samle penger for en reise – det er du som bestemmer. Føler du deg bedre, føler du som en ny energi renner gjennom kroppen? Tenk hva du skal bruke det til? Skal du tilbringe mer tid med familie og venner? Satse mer tid og energi på jobben? Starte å trene? Det er du som bestemmer.

×