0 Kundtjänsten
Kundtjänsten ×

Live Chat 09:00-17:00 mån-fre, övriga tider svarar vi på e-post i efterhand!


Ange data, om det behövs kan vi skicka dig en samtalshistorik

Filtreeri postitusi

49 personer om dagen avstod från rökning med hjälp av e-cigaretten

År 2015 publicerade UCL (University College of London) resultaten av en undersökning som under 9 år hade följt beteendet för 43 000 rökare och där man konstaterade att desto mer personer var villiga att testa e-cigaretten som ett substitut till tobaksprodukter, desto bättre lyckades de med att sluta röka.

”Britterna har en alltför positiv inställning till e-cigaretter”

Till exempel en 40-årig rökare som lyckas med att sluta röka förlänger sin redan förkortade livslängd med 9 extra levnadsår i genomsnitt, jämfört med den som fortsätter att röka. Professor Robert West:

”England har lyfts fram för sin mycket mjuka inställning till e-cigaretter. Den anses vara till och med alltför mjuk. Men det finns uppgifter och statistik som mer än berättigar vår liberala e-cigarettpolicy.”

Samtidigt skärper många andra europeiska länder sin e-cigarettpolicy och det finns länder som vill förbjuda e-cigaretter helt, en utveckling som i sin tur väcker oro bland många. Det är orimligt varför man vill frånta människor en möjlighet till självhjälp, en möjlighet att lättare bli av en ovana.

”E-cigaretter spelar en viktig roll vid avstående från tobak”

Alison Cox, chef för UK:s Center för Cancerprevention:

”Det kan vara mycket svårt för somliga av oss att sluta röka, kanske rentav omöjligt. Därför är det viktigt att känna till institutioner (Stop Smoking Services) som erbjuder den mest effektiva hjälpen och rådgivning. Även e-cigaretter hjälper människor successivt att sluta röka. Den senaste tidens undersökningar har bevisat att e-cigaretter är betydligt mindre skadliga än vanlig tobak. Olika undersökningar har även bevisat e-cigaretters positiva inverkan för kampen mot detta dödliga beroende.“

I England finns det uppskattningsvis 2,8 miljoner vejpare som har lyckats att avstå från tobak just tack vare e-cigaretter.

×