0 Kundtjänsten
Kundtjänsten ×

Live Chat 09:00-17:00 mån-fre, övriga tider svarar vi på e-post i efterhand!


Ange data, om det behövs kan vi skicka dig en samtalshistorik

Ofta förekommande frågor

FRÅGOR OCH SVAR OM E-CIGARETTER, NICOREX VARUMÄRKE OCH BESTÄLLNING

Ja, om du använder en e-cigarett blir din månadskostnad 3 gånger lägre.

Ja, användning av en e-cigarett förblir en likadan aktivitet som rökning och när du har hittat en e-vätska som passar dig, stillar en e-cigarett ditt röksug precis som en vanlig cigarett. Dessutom slipper du 4000 skadliga kemikalier och otrevlig röklukt.

i rekommenderar att välja e-cigarett efter e-cigarettens batteristyrka. En ”feströkare” rekommenderas Delta Slim, Ambassador eller en engångs e-cigarett. Rökare som röker ett paket om dagen rekommenderas ett e-cigarett kit med 2 batterier, t.ex. Sigma 900. Men även Eta med nya keramiska förbrännare (med 1100 eller 2200 mAh batterier) och Xi. För personer med större rökbehov rekommenderas kit med 2200 mAh batterier och större förångare med keramiska förbrännare.

Kanske vejpar jag mer än jag borde? Det är absolut bäst att ha lite självkontroll och lyssna på sin inre röst. Vid överkonsumtion kan svettning och yrsel förekomma samt illamående.

Nicorex har ett brett produktutbud till alla smaker och behov. Produkterna är av hög kvalitet, kontrollerade och certifierade. De är framtagna med fokus på nya teknologier och funktionalitet. Vi erbjuder bara det bästa, för vårt mål är att ha nöjda kunder. Vi vill att en Nicorex-användare alltid ska ha en bättre produkt än ”grannen”.

Beställda varor levereras inom 1-2 dagar i Estland, beroende på vilken tid beställningen görs. Leveranstid till Finland, Sverige, Norge är 3-5 dagar

Vid postförskott betalar du för varorna med ditt bankkort när du hämtar ut varorna från Omnivas eller Smartposts paketautomat.

E-cigaretten är ett tiotal gånger mindre farlig än vanliga cigaretter. Vanliga cigaretter innehåller främst tre skadliga komponenter: kolmonoxid, tjära och nikotin (varav nikotinet är minst skadligt för hälsan i jämförelse) plus 4000 ytterligare skadliga komponenter som dock har relativt små halter. E-cigaretten innehåller bara ett skadligt ämne: nikotin.

Här hittar du Nicorex utbud av e-cigaretter>>>

FRÅGOR OCH SVAR OM FÖRÅNGARE TILL E-CIGARETTER

Det är oftast förångare med bottenmonterad förbrännare som läcker. För att undvika läckage rekommenderar vi att hålla förångare med bottenmonterad förbrännare upp och ner när e-cigaretten inte används, det håller kvar vätskan i behållaren. Förångare med bottenmonterad förångare läcker när de tas in i värmen från kallare omgivningstemperatur. I värmen expanderar vätskan och kan börja läcka. En annan orsak kan vara för låg vätskenivå som får vakuumet att försvinna från förångaren. Vätskenivån bör hållas över 1/3 av behållaren. En tredje orsak kan vara en spricka i förångarens glas-/plastmaterial. Då tar förångaren in tjuvluft och vakuumet försvinner. Då behöver glaset/plasten att bytas.

Gurglande ljud uppstår oftast i samband med vätskeläckage från förångaren.

Vätskan blir mörkare i färg därför att nikotin är ett fotosensitivt ämne som reagerar på ljus och värme. Även de naturliga smakämnena är en bidragande orsak. Det är helt naturligt och utan någon som helst negativ effekt. I några e-cigaretter mörknar vätskan snabbare än i andra därför att några tillverkares batterier till e-cigaretter ger överspänning, vilket leder till att vätskan blir bränd. Vätskans färgförändring är garanterat minst i de förångare som använder BVC förbrännare.

Förångare med nya keramiska (BVC) förbrännare är fria från det problemet. Sigma (CE4) förångare blir brända när vätskenivån i förångaren är för låg och när förångaren inte har vänts upp och ner för en stund innan användning. Att vända förångaren upp och ner får vätskan att rinna ner till förbrännaren.

En Sigma CE4 och MT3 förångare håller för upp till 20-40 ml vätska, beroende på hur söt vätskan är. En keramisk BVC förbrännare håller upp till dubbelt så länge.

Var noga med att fylla på förångaren i tid och inte låta vätskenivån sjunka för lågt.

Man kan få e-vätska i munnen om den läcker ut (se punkt 2.1). Man kan även få e-vätska i munnen på grund av kondens i luftkanalen som bildas när man blossar en e-cigarett. Du har säkert lagt märke till små vätskedroppar på luftkanalens väggar efter användning av din e-cigarett, det är kondensvatten som då och då behöver torkas bort. Det enklaste sättet är att skaka rent luftkanalen med munstycket riktat nedåt, som man gjorde med gammaldags kvicksilvertermometrar.

Alla förångare måste ALLTID fyllas till max gräns som är markerad på förångaren. Vid förångare av CE4 typ bör överfyllning undvikas. OBS! förångare, oavsett typ, får aldrig användas så att den töms helt på vätska, det förstör förångaren.

1,5 milliliter vätska motsvarar ungefär ett paket vanliga cigaretter.

Utbytbara förbrännare är billigare och utbytbara keramiska förbrännare har en längre livslängd, samtidigt som de ger mer smak och ånga.

Ja, det gör dem om de är 3,7 volts batterier med stabiliserad spänning. De flesta av andra batterier har dock inte stabiliserad spänning och kan därför bränna Sigma förångare.

Eftersom en keramisk förbrännare har lägre motstånd, har den även större strömförbrukning. Desto större är strömförbrukning, desto kraftigare är uppvärmning och värmeutveckling. Det är helt normalt.

Ångan minskar i mängd och styrka. Smaken blir otydlig.

Minska ner på volt/watt. Byt förbrännare.

En förångare med lågt motstånd som producerar oerhörda mängder ånga med högre temperatur. Därför bör man använda en e-vätska med lägre nikotinhalt för att uppleva samma effekt av nikotinet som man är van vid. Då även luftflödet är högre med en SUB-ohm förångare kan man dra ner puffen i lungorna, precis som med vattenpipa.

Det är en smaksak, men tumregeln är att desto större effekt batteriet har, desto mer obehindrat bör luftflödet till förångaren vara för att få kort men intensivt drag.

Här hittar du Nicorex utbud av förångare>>>

FRÅGOR OCH SVAR OM E-VÄTSKOR TILL E-CIGARETTER

Vätskan blir mörkare i färg därför att nikotin är ett fotosensitivt ämne som reagerar på ljus och värme. Även de naturliga smakämnena är en bidragande orsak. Det är helt naturligt och utan någon som helst negativ effekt. I några förångare mörknar vätskan snabbare än i andra. Vätskan mörknar snabbare i förångare som används med batterier utan spänningsstabilisering; det orsakar överspänning, vilket i sin tur leder till att vätskan i förångaren bränns. Alla Nicorex batterier har stabiliserad spänning som eliminerar risken för överspänning. Vätskans färgförändring är garanterat minst i de förångare som använder BVC förbrännare.

Vid 10ml flaskor kan man räkna med att en flaska motsvarar ungefär sju paket vanliga cigaretter.

Ungefär 5 cigarettpaket om du väljer vätska med rätt styrka för dig.

Man kan säga så att 18 mg styrka passar rökare som är vana vid att röka 1-2 paket vanliga cigaretter om dagen. 12 mg styrka passar rökare som är vana vid att röka upp till 1 paket vanliga cigaretter om dagen och 6 mg styrka dem som röker färre än 10 cigaretter om dagen.

E-vätskans hållbarhetstid är upp till 2 år. Den bör förvaras svalt för bästa hållbarhet.

 

Kallt går bra, men inte i solljus.

Vätskornas pris beror på ingrediensernas renhet. Desto renare komponenter, desto dyrare pris.

Eftersom alla människor har olika smak rekommenderar vi framförallt att prova sig fram för att hitta egna favoriter. Om Du är van vid att röka vanliga cigaretter kan det säkraste valet vara e-vätska med mboro smak. De som föredrar mentolcigaretter kan prova e-vätska med mentol- eller mojitosmak. E-vätskor med olika smak kan även blandas ihop i samma förångare – så kan du skapa din egen cocktail av dina favoritsmaker.

18 mg styrka passar rökare som är vana vid att röka 1-2 paket vanliga cigaretter om dagen. 12 mg styrka passar rökare som är vana vid att röka upp till 1 paket vanliga cigaretter om dagen och 6 mg styrka dem som röker färre än 10 cigaretter om dagen.

Nicorex’ e-vätskor tillverkas av renaste ingredienser och nikotinet som används kommer från naturlig tobak. Billigare e-vätskor är tillverkade av billigast möjliga ingredienser med nikotin som inte har naturligt ursprung, och hela e-vätskan baseras på billiga kemiska produkter.

Propylenglykol 40 %, vegetabiliskt glycerin 40 %, destillerat vatten, naturliga smakämnen och nikotin.

Några personer är allergiska mot propylenglykol. Det är ungefär 1 person av 1000.

Med en vanlig BVC förbrännare, som exempel, kan användaren suga alltför intensivt, vilket gör att förbrännaren inte kan förånga vätskan ordentligt. BVC förbrännaren skulle kunna beskrivas med egenskapen: ”Less is more!”.
En annan förklaring kan vara att någon droppe vätska har samlats i BVC förbrännarens luftintag. När man använder förångaren första gången efter att den har stått oanvänd ett tag kan det hända att man får några stänk av vätska in i munnen under sitt första bloss.

Här hittar du Nicorex utbud av e-vätskor >>>

FRÅGOR OCH SVAR OM BATTERIER TILL E-CIGARETTER

Batteriernas garantitid är 3 månader, men vid normal förbrukning varar batterierna i ca ett år. Batterier har en livslängd på ca 300 laddningstillfällen.

2-4 behållare beroende på batteriets kapacitet och förångarens storlek.

1100 mAh batteri laddar ca 3 timmar och 2200 mAh batteri ca 5-6 timmar. Eftersom USB-laddarens uteffekt är 420 mAh, bör batterikapaciteten delas med USB-laddarens uteffekt för att få veta laddningstid i timmar.

Ja, det går bra, eftersom laddare har överladdningsskydd.

Batteriet håller avsevärt kortare tid.

För det mesta är det ett mekaniskt fel som uppstår när man trycker för hårt på knappen.

Förångaren kan vara förbrukad eller batteriets mittenkontakt når inte förångaren. Kontakten når inte förångaren när förångaren eller laddaren har skruvats åt för hårt till batteriet, det pressar ihop kontakten och den når inte längre förångaren. En snabb lösning till problemet kan vara att försiktigt prova peta upp batterikontakten något med hjälp av ett vasst föremål.

 

Ett batteri kan genom felaktig användning (frekventa korttidsladdningar) göras oanvändbart på bara några få månader. Normal livslängd för ett batteri är 300 laddningstillfällen, men oavsett om man laddar batteriet i 2, 5 eller 10 minuter åt gången förbrukas en laddningscykel av livslängden.

Batteriet måste alltid laddas tills det är fulladdat (till 100 %, tills batterilampan slocknar).  Batteriets livslängd beror även på W-talet som används, desto högre W-tal eller desto lägre motstånd i förångaren, desto snabbare förbrukas batteriet.

I wattläget känner batteriet självt av förångarens motstånd och justerar spänningen därefter. I wattläget kan e-cigaretten alltid användas med jämn ångmängd, oberoende av olika förångare eller förbrännare.

Du kan justera ångmängden, vilket även varierar styrkan och ångtemperaturen.

Här hittar du Nicorex utbud av batterier>>>

×