0 Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu ×

Live Chat Ma-pe 09:00 – 17:00, muina aikoina lähetämme vastauksen sähköpostiviestinä!


Syötä tietosi, lähetämme tarvittaessa keskusteluhistorian

Usein kysytyt kysymykset

Kysymyksiä ja vastauksia e-savukkeesta, Nicorex-brändista ja tilauksista

Tiedemiehet ovat useiden toteuttamiensa tutkimusten pohjalta päätelleet, että e-savuke on perinteistä savuketta huomattavasti turvallisempi. Linkit tutkimuksiin:

Kyllä, e-savuketta käyttämällä ovat kuukausittaiset menosi savukkeiden osalta noin 3 kertaa pienempiä.

Kyllä, e-savukkeen käytössä pysyy tupakoimiseen liittyvä toiminta samanlaisena ja jos olet valinnut itsellesi sopivan e-nesteen, e-savuke tyydyttää mukavasti tupakointinälän. Lisäksi säästyt 4000 haitallisen kemikaalin vaikutuksilta ja epämiellyttävältä tupakanhajulta.
 

E-savukkeen valinnassa on huomioitava akun teho. ”Sunnuntaisin tupakoitsijoille” sopii mm. Delta Slim, Ambassador tai kertakäyttöinen e-savuke. Askin päivässä tupakoiville sopii parhaiten e-savukesarja, jossa on 2 akkua, esimerkiksi Sigma 900. Tai uusi, keraamisella vaihtopäällä varustettu Eta (jossa on 1100 tai 2200 mAh akku) sekä Xi. Jos tupakointitottumus on juurtunut syvälle, voi hankkia tuotesarjan, jossa on 2200 mAh akku ja isompi keraaminen vaihtopää.

Kannattaa ehdottomasti seurata omaa toimintaa ja luottaa omaan vaistoonsa. Ylimääräinen e-savukkeen käyttö saattaa aiheuttaa hikoilua ja huimausta sekä pahoinvointia.

Nicorexillä on laaja, jokaiseen makuun ja tarpeisiin sopiva valikoima. Tuotteet ovat laadukkaita, tarkistettuja ja sertifioituja. Niissä on käytetty uusinta teknologiaa ja toimivuutta. Tarjoamme vain parasta, sillä asiakastyytyväisyys on meille erittäin tärkeä. Haluamme, että Nicorexin käyttäjä saisi käyttöönsä aina paremman tuotteen kuin naapuri.

Tilaus toimittaan tilauksen jättämisen kellonajasta riippuen Viroon 1-2 päivässä ja Suomeen 3-5 päivässä.

Postiennakolla lähetetyn tilauksen maksatte sen Omnivan tai Smartpostin postiautomaatista hakemisen aikana.

Sähkösavuke on moninkertaisesti turvallisempi kuin perinteinen savuke. Perinteisessä savukkeessa on 3 merkittävintä haitallista ainetta: hiilimono-oksidi (häkä), terva ja nikotiini (nikotiini on niistä kolmesta vaarattomin) ja niiden lisäksi vielä runsaat 4000 haitallista komponenttia, joiden pitoisuus on kuitenkin suhteellisen pieni. Sähkötupakassa on vain yksi haitallinen aine: nikotiini.

Tästä löytyy Nicorexin sähkösavukevalikoima >>>

Kysymyksiä ja vastauksia e-savukkeiden höyrystimistä

Vuotoja syntyy joskus höyrystimiin, joiden vaihtopää on sijoitettu pohjaan. Jos e-savuketta ei käytetä, on suositeltavaa säilyttää savuketta, jonka höyrystin on pohjassa, ylösalaisin käännettynä, jotta neste ei valuisi. Sellaisiin höyrystimiin saattaa tulla vuotoa, jos niitä säilytetään kylmissä olosuhteissa ja haetaan sen jälkeen lämpimään tilaan. Neste paisuu lämmön vaikutuksesta ja saattaa aiheuttaa vuotoa. Toinen syy on liian alhainen nesteen taso, jonka johdosta höyrystimen vakuumi häviää. Nestetason on pidettävä 1/3 yli säiliön tason. Kolmas syy saattaa olla halkeama höyrystimen lasi-/muoviosassa. Höyrystin saa silloin lisäilmaa ja vakuumi häviää. Silloin vaaditaan lasin vaihtamista.

Höyrystimestä kuuluva kurlaava ääni viittaa yleensä nestevuotoon höyrystimessä.

Neste tummuu, koska nikotiini on valoherkkä aine, joka reagoi valoon ja lämpöön. Prosessia tukevat myös luonnonmukaiset makuaineet. Ilmiö on aivan luonnollinen ja siinä ei ole mitään kielteistä. Osassa e-savukkeita neste tummuu nopeammin kuin toisissa, koska joidenkin valmistajien e-savukkeet tuottavat ylijännitettä ja neste palaa. Neste tummuu vähiten höyrystimissä, joissa on käytetty BVC-vaihtopäätä.

Uusissa keraamisella vaihtopäällä (BVC) varustetuissa höyrystimissä sellaista ongelmaa ei synny. Sigma (CE4) höyrystimet palavat, kun nesteen taso höyrystimessä on liian alhainen ja höyrystintä ei ole ennen sauhun vetämistä hetkeksi ylösalaisin käännetty. Ylösalaisin kääntäminen saa nesteen liikkumaan ylhäällä olevaan vaihtopäähän.

Sigma CE4 ja MT3 höyrystimien käyttöikä on 20–40 ml nestettä, nesteen makeudesta riippuen. Keraamisen BVC vaihtopään käyttöikä on jopa kaksinkertainen siihen verrattuna.

Höyrystin täytetään ajoissa ja nestetasoa ei päästetä laskeutumaan liian alas.

Nestettä saattaa joutua suuhun, jos savukkeeseen on tullut vuoto (ks. kohta 2.1.). Nestettä saattaa joutua suuhun myös savukkeesta sauhun vetämisen aikana syntyneen kondenssin johdosta, joka on tulvinut ilmakanavaan. Olet e-savukkeen käyttämisen jälkeen varmasti huomannut nestepisaroita ilmakanavan seinissä, se onkin kondenssi, joka on välillä puhdistettava ilmakanavasta. Helpoin tapa on ravistaa ilmakanava puhtaaksi, kuten perinteisissä lämpömittareissa, suulake lattiaa kohti.

Kaikki höyrystimet on AINA täytettävä höyrystimeen merkittyyn maksimirajaan saakka. CE4 tyypin höyrystimissä vältetään ylitäyttämistä. Huom: yhtäkään höyrystintä ei saa vetää täysin kuivaksi, höyrystin on sen jälkeen käyttökelvoton.

1,5 millilitraa nestettä vastaa arviolta yhtä askia perinteisiä savukkeita.

Vaihdettavat vaihtopäät ovat edullisempia ja vaihdettavat keraamiset vaihtopäät kestävät käytössä pitempään, antavat enemmän makua ja savua

Kyllä käyvät, jos akussa on tasainen 3,7 V jännite. Käytännössä on melkein kaikkien akkujen jännite kuitenkin tasaamaton ja Sigma-höyrystimet saattavat helposti palaa.

Koska keraamisessa vaihtopäässä on alhaisempi vastus, se käyttää enemmän virtaa. Mitä suurempi virta, sitä enemmän se kuumentaa ja sitä enemmän lämpöä syntyy. Kyseessä on normaali ilmiö.

Höyryn määrä ja voimakkuus vähentyvät. Maun puhtaus ei ole entisellään.

On vähennettävä jännitettä/tehoa. Vastus vaihdetaan uuteen.

Alhaisen vastuksen höyrystin, joka tuottaa ison määrän höyryä ja höyryn lämpötila on korkeampi. Sen johdosta on oikean nautinnon saamiseen käytettävä vähemmän nikotiinia sisältävää nestettä. Koska SUB-ohm-höyrystimen ilmavirtaus on suurempi, sen höyry vedetään keuhkoihin kuten vesipiippua poltettaessa.

Se on makuasia, mutta yleisenä sääntönä on, että mitä isompaa ilmamäärä on, sitä tehokkaamman, mutta lyhemmän henkosen sähkösavukkeesta voi vetää.

Tästä löytyy Nicorexin höyrystimien valikoima>>>

Kysymyksiä ja vastauksia e-savukkeiden e-nesteistä

Neste tummuu, koska nikotiini on valoherkkä aine, joka reagoi valoon ja lämpöön. Prosessia tukevat myös luonnonmukaiset makuaineet. Ilmiö on aivan luonnollinen ja siinä ei ole mitään kielteistä. Osassa höyrystimistä neste tummuu nopeammin kuin toisissa. Neste tummuu nopeammin höyrystimissä, joiden vaihtopään jännite on tasaamaton, siitä syntyy ylijännitettä ja se taas polttaa höyrystimessä olevan nesteen. Kaikissa Nicorexin akuissa on tasattu jännite, joka estää ylijännitteen syntymisen. Neste tummuu vähiten höyrystimissä, joissa on käytetty BVC-vaihtopäätä.

Jos pullossa on 10 ml nestettä, voidaan laskea, että sen vastaavan noin seitsemää askia tavanomaisia savukkeita.

Noin 5 askia tupakkaa, jos valitset itsesi kannalta sopivan vahvuisen nesteen.

Suurin piirtein siten, että 18 mg on tarkoitettu tupakoitsijalle, joka on tottunut kuluttamaan 1-2 askia päivässä; 12 mg niille, jotka kuluttavat päivässä enintään askillisen tupakkaa ja 6 mg niille, jotka kuluttavat alle 10 savuketta päivässä.

E-neste säilyy noin 2 vuotta. Nestettä säilytetään viileässä.

Pakkasessa voi, muttei auringossa.

Nesteen hinta riippuu paljolti sen koostumukseen kuuluvien aineiden puhtaudesta. Mitä puhtaammat komponentit, sen korkeampi hinta.

äyttäjien makutottumukset ovat niin erilaisia, että sopivan maun löytää parhaiten itse kokeilemalla. Jos olet tottunut käyttämään tavanomaista tupakkaa, turvallinen valinta olisi mboron makuinen e-neste. Jos suosit mintunmakuisia savukkeita, voisit kokeilla mentolin tai mojitonmakuista e-nestettä. Höyrystimeen voi myös sekoittaa erimakuisia e-nesteitä – näin voit kehittää oman suosikkimakujen sekoituksen.

18 mg on tarkoitettu tupakoitsijalle, joka on tottunut kuluttamaan 1-2 askia päivässä; 12 mg niille, jotka kuluttavat päivässä enintään askillisen tupakkaa ja 6 mg niille, jotka kuluttavat alle 10 savuketta päivässä.

Nicorexin e-nesteet on valmistettu korkealaatuisista ainesosista ja nikotiini on saatu luonnontupakasta. Edullisempien valmistajien e-nesteet valmistettu halvoista ainesosista ja myös niiden sisältämä nikotiini ei ole alkuperältään luonnonmukainen, vaan koko neste on valmistettu edullisten aineiden pohjalta.

Propyleeniglykoli 40%, kasviperäinen glyseriini 40%, tislattu vesi, luonnonmukaiset makuaineet ja nikotiini.

Jotkut käyttäjät ovat propyleeniglykolille yliherkkiä. Allergian todennäköisyys on noin 1:1000.

Jos käyttäjä imee tavanomaisella BVC-vastuksella varustettua sähkötupakkaa liian voimakkaasti eikä anna nesteen höyrystyä kunnolla. BVC-vastuksen ominaisuuksia kuvaa hyvin lause: „Less is more!“.
Toinen mahdollinen syy on, että BVC-vastuksen ilmanaukkoon on kertynyt tilkka nestettä. Kun höyrystin otetaan tauon jälkeen uudelleen käyttöön, nestettä saattaa roiskua ensimmäisellä henkäyksellä ja suuhun joutuu nestepisaroita.

Tästä löytyy Nicorexin e-nesteiden valikoima >>>

Kysymyksiä ja vastauksia e-savukkeiden akuista

Akkujen takuu on 3 kuukautta, mutta akku kestää normaalissa käytössä yleensä noin vuoden. Akkujen käyttöikä on noin 300 latauskertaa.

Se riippuu akun tilavuudesta ja höyrystimen koosta ja on noin 2-4 säiliöllistä.

1100 mAh akku lataa noin 3 tuntia ja 2200 mAh akku noin 5-6 tuntia. Koska USB-latauslaitteen lähtöteho on 420 mAh, on akun tilavuus jaettava USB-latauslaitteen lähtötehoon ja näin saadaan   latausaika tunneissa.

Kyllä voi, koska latauslaitteissa on ylilataussuoja.

Akun kestävyys on oleellisesti lyhentynyt.

Syynä on yleensä mekaaninen vika ja sen aiheuttajana on ollut liian voimakas painallus painikkeeseen.

Höyrystimen käyttöikä on kulunut umpeen tai akun keskimmäinen liitin ei ulotu höyrystimeen. Liitin ei ulotu höyrystimeen sen johdosta, että höyrystin tai latauslaite on kiinnitetty akkuun liian lujaa, joten akun liitin on puristettu yhteen eikä ulotu enää höyrystimeen. Nopea ratkaisu tähän ongelmaan olisi yrittää nostaa akun liitintä jollain terävällä esineellä.

Akku muuttuu väärän käyttötavan (tiheä ja katkonainen lataus) johdosta nopeasti, jo muutamassa kuukaudessa käyttökelvottomaksi. Akun käyttöikä on 300 latauskertaa, mutta jos akkua ladataan 2, 5 tai 10 minuuttia kerrallaan, on akun käyttöiässä heti yksi latauskerta vähemmän.

Akku on aina ladattava loppuun saakka (eli 100%, kunnes akun merkkivalo sammuu). Akun kesto riippuu myöskin siitä, millaisella teholla akkua käytetään. Mitä suurempi teho tai pienempi akun vastus, sen nopeammin akku tyhjenee.

Akku tunnistaa Watt-käyttötilassa höyrystimen vastuksen ja korjaa jännitettä sen mukaisesti. Watt-käyttötilassa voidaan käyttää sähkösavuketta jatkuvasti tasaisella höyrymäärällä, erilaisista höyrystimistä tai vastuksista riippumatta.

Sillä voidaan säätää höyrymäärää, jolla muutetaan myös vahvuutta ja höyryn lämpötilaa.

Tästä löytyy Nicorexin akkujen valikoima >>>

×