0 Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu ×

Live Chat Ma-pe 09:00 – 17:00, muina aikoina lähetämme vastauksen sähköpostiviestinä!


Syötä tietosi, lähetämme tarvittaessa keskusteluhistorian

Sähkötupakka

Jätä aina vain kallistuva savukeaski ostamatta ja vaihda perinteiset savukkeet sähkötupakkaan!

Sähköinen savuke on maailmanlaajuisesti nopeasti suosiotaan kasvattava tuote, jonka käyttö muistuttaa tavanomaista tupakointia. Sähkötupakka ei ole kuitenkaan tupakkatuote. Se poikkeaa rakenteeltaan, toimintaperiaatteeltaan ja vaikutukseltaan oleellisesti tavanomaisesta tupakkatuotteesta.

Sähkötupakka kuumentaa nestettä, muuttaen sen höyryksi

Sähkötupakka ei sisällä tupakkaa,
siinä ei ole tervaa eikä häkää

Sähkötupakka ei aiheuta epämiellyttävää hajua


Sähkötupakan käyttö on tavanomaista tupakointia edullisempaa
 

Mistä sähkötupakka koostuu?

Sähköinen savuke koostuu kahdesta tärkeästä komponentista – höyrystimestä eli kuumentimesta ja akusta. Sähkötupakan käytössä on vielä yksi tärkeä komponentti – e-neste
 

Käytännön vinkkejä sähkötupakan käyttäjille

Sähkötupakan käyttö

Sähkötupakan käyttötaajuus ei saisi olla tavanomaista tupakointi suurempi. Sähkötupakkaa ei saisi käyttää raskaana ollessa. Nicorexin myymälöissä ei myydä sähkötupakkaa myöskään ali-ikäisille.

E-nesteet

Suosittelemme käytettävän luotettavien valmistajien e-nesteitä, jotka on sertifioitu TRA-, TÜV- tai SGS-standardien mukaisesti.

Mitä e-nesteet sisältävät?
Eräänä e-nesteiden tärkeänä ainesosana on kasviperäinen glyseriini (VG). Se on luonnonmukainen hajuton, väritön ja makeanmakuinen aine, jota käytetään monipuolisesti elintarvike-, lääke- ja hygieniateollisuudessa. Propyleeniglykoli on kemiallinen aine, jota käytetään mm. elintarviketeollisuudessa. E-neste sisältää lisäksi tuoksu- ja makuaineita. Nicorexin e-nesteissä on myös limakalvoja kosteuttavia esanssiöljyjä suun kuivuuden vähentämiseen.

Höyrystimet

Höyrystin on sähkötupakan osa, joka täytetään e-nesteellä. Höyrystimen sisällä on vastus, joka kuumentaa nestettä ja muuttaa sen höyryksi..

Höyrystimiä on saatavissa monta eri mallia, parhaiten sopivan valitsemiseen kannattaisi tutustua niiden toimintaperiaatteisiin.

Sähkötupakan käyttäjän on ensin päätettävä, hankkisiko vaihdettavalla tai ei-vaihdettavalla vastuksella varustetun höyrystimen. Jos höyrystimen vastusta ei voi vaihtaa, sitä voidaan käyttää niin pitkään, kunnes höyryn maku alkaa muuttua. Vanha höyrystin poistetaan sen jälkeen käytöstä ja sen tilalle vaihdetaan uusi. Höyrystintä, jonka vastus on vaihdettavissa, voidaan käyttää pitempään, silloin on vaihdettava vain vastus tietyin välein.

Höyrystin voidaan valita myös vastuksen sijainnin mukaan. Jos vastus on höyrystimen yläosassa, vuotoriski pienenee. On vastus on höyrystimen alaosassa, on taas höyrystimen ylikuumentumisen todennäköisyys pienenee.

Höyrystimiä voidaan mallin mukaan täyttää ylhäältä tai alhaalta. Osassa höyrystimiä on ilmavirran säätö, joten käyttäjä voi säätää sähkötupakan höyrymäärää.

Akut

Sähkötupakan akuissa on erilainen varaus (mAh), se kertoo, kuinka paljon akku pystyy varaamaan virtaa. Yleisesti ottaen ovat paremman varauksen varmistavat akut mitoiltaan isompia. Mitä suurempi varaus, sen pitempään akku kestää. Kaikissa Nicorexin akuissa on vakioitu jännite. Se tarkoittaa, että akku tuottaa sen varausasteesta riippumatta jatkuvasti tasaista jännitettä, höyryn määrä on akun ollessa täysi tai tyhjä jatkuvasti samanlainen ja höyrystimen käyttöikä on huomattavasti pitempi, sillä höyrystin ei joudu toimimaan yli- eikä alijännitteellä.

Saatavissa on myös akkuja, joiden jännitettä ja virtaa voidaan säätää. Tällaisen akun käyttäjä voi itse määritellä, kuinka voimakkaan henkäyksen kerralla tupakasta saa.

Sähkötupakan akuissa on yleensä myös varaustilan anturi, joten käyttäjä on kaiken aikaa selvillä siitä, minkä verran virtaa sähkötupakassa on jäljellä ja milloin akku tyhjenee..

×