0 Kundtjänsten
Kundtjänsten ×

Live Chat 09:00-17:00 mån-fre, övriga tider svarar vi på e-post i efterhand!


Ange data, om det behövs kan vi skicka dig en samtalshistorik

Filtreeri postitusi

Hur kan en e-cigarett höja din livskvalitet

I dag finns det många användare som har upptäckt e-cigaretten – de flesta rökare har provat den, om inte skaffat en själva. För några år sedan var alla röksugna tvungna att acceptera en ständig närvaro av röklukt utan att tala om de många hälsoproblem som rökning oundvikligt för med sig. Bara några få individer kände då till e-cigaretten och betraktades av de flesta som konstiga utomjordingar från en annan planet, när de sög på sin ”rykande penna”.

Idag är en väldoftande e-cigarett inte längre någon nyhet och nedan ska vi undersöka närmare vilka möjligheter övergången från vanliga cigaretter till e-cigaretten kan medföra för att uppnå en bättre livskvalitet.

De som har förblivit trogna till vanliga cigaretter brukar ofta säga att rökpauser ger dem en anledning att söka sig till en annan miljö för att sträcka på benen, samtidigt som man kan samla sina tankar eller ta del av senaste nytt från rökrummet. Den som använder e-cigaretten har betydligt mer miljöer att välja. Även han/hon kan, om viljan finns, gå till rökrummet för att sträcka på benen, ta del av det sociala livet eller, tvärtom, koppla av från det. Skillnaden är bara att efter pausen stinker inte hans/hennes andedräkt och händer pinsamt efter otrevliga fimpar.

När kroppsodören har blivit trevligare hos e-cigarettanvändare, kan det bara bli bättre framöver. Mycket kan även förbättras i hur man mår och ser ut.

De som använder en e-cigarett har, som man vet, betydligt bättre kondition jämfört med rökare vars lungor är förorenade med tjära och kolmonoxid. Om en vejpare börjar med ett träningsprogram ger hans/hennes satsning avsevärt bättre resultat än för en rökare med samma program. En rökares muskler blir nämligen aldrig lika mycket syresatta eftersom tjäran och kolmonoxiden i lungorna hindrar syretransporten till blodet och därifrån vidare till musklerna. Alltså, om en vejpare börjar ett nytt träningsprogram kommer hans/hennes kropp i bra form betydligt snabbare, med den glädjen och självsäkerheten som en fin och spänstig kropp medför.

Det är ingen hemlighet att ett av de vanligaste problemen med rökningen är pigmenterade tänder och därigenom bra förhållanden för utveckling av karies. När det gäller tandhälsa är en viktig fördel med e-cigaretten att vattenångan inte orsakar gulfärgning av tänder. Därför är en vejpare självsäkrare och kan le mycket mer. Leendet i sin tur smittar och skapar mer färg i tillvaron.

Då e-cigaretten är billigare än allt dyrare vanliga cigaretter, får en vejpare mer pengar över. Enligt beräkningar spar en vejpare en hel genomsnittlig månadslön per år på att sluta med vanliga cigaretter. Det i sin tur ger mer pengar över för träning, hälsovård, resor, utbildning eller, varför inte, för nya moderna kläder. Det ger en vejpare mer möjligheter för att pigga upp sin kropp och själ.

När man börjar få bättre livskvalitet, känner man sig även mer och mer självsäker. En vejpare får bättre självkänsla redan från första dagen när han/hon avstår från vanliga cigaretter – genom att slippa den otrevliga statusen som rökare har i samhället och bli på något sätt betraktad som en bättre människa. Och den självkänslan kommer att växa för varje dag som går, för vem mår inte bättre av att ha en väldoftande kropp som är i bra form. Välmående i sin tur drar till sig mer glädje, nya äventyr, upplevelser och möjligheter eller, kort sagt, ett innehållsrikt liv.

×