Uutiset

Huonolaatuinen tai edullinen e-neste. Mikä on seuraus?


Emme tiedä, mistä neste koostuu tai aiheuttaako se mahdollisesti pysyviä haittoja. Huonolaatuisen e-nesteen tunnistaa epämiellyttävästä kurkkutuntumasta, oudosta sivumausta ja muista ei kovin miellyttävistä ominaisuuksista.

Olet varmaan huomannut lehdissä juttuja siitä, että ihmiset ovat kokeneet sähkötupakasta johtuvia myrkytysoireita. Se on täysin mahdollista, jos hankkii jossain autotallissa ties mistä hankituista aineista sekoitetun e-nesteen. Syy, miksi e-nesteitä sekoitetaan myös laittomasti ja salaa hankituista aineista, on siinä, että osa e-nesteen koostumukseen kuuluvista aineista on Virossa kielletty, myös niiden tilaaminen maahan on kiellettyä ja jos paketti löydetään, joudutaan tekemisiin vero- ja tulliviraston kanssa. toinen syy on laadukkaan e-nesteen omakustannushinta, laadukkaan nesteen myyntihinta on melko korkea ja markkinoilla ei ole riittävästi kysyntää. Laadukasta nestettä taas on kallista valmistaa, sillä laatutuotteeseen hankitaan puhtaita ainesosia.

Sähkösavukkeet ovat kaikki melko samanlaisia ja melko yleisesti luullaan, että ne ovat kaikki saman valmistajan valmistamia. Todellisuudessa on valmistajia useampi sata. Kiinalaiset kilpailevat lähinnä edullisella hintatasolla ja kuten yleisesti tiedetään, suurin osa kiinalaisia tuotteita ovat edullisia ja huonolaatuisia. Sama pätee myös tähän, mutta on tehtaita, joissa valmistetaan tuotteita, joita kannattaa hankkia.

Maailmassa on paljon sellaista, joka saattaa olla haitallista meille, pitää vain tietää, mitä on hankkimassa. Pystymme parhaiten pitämään huolen omasta terveydentilasta, jos tiedämme, mitä hankimme.

Nicorex kuuluu niihin muutamaan Virossa toimivaan sähkötupakkatuotteiden markkinoilla toimijaan, joka myy valvottuja, sertifioituja ja laadukkaita e-nesteitä ja sähkötupakkaa. Nicorex on Virossa tämän hetken tietojen mukaan ainoa yritys, joka sallii e-nesteisiin lisättävän myös esanssiöljyjä, jotka kosteuttavat limakalvoja ja estävät epämiellyttävän kuivuuden tunteen. Muut Virossa toimivat yritykset eivät käytä niitä lisäaineita yksinkertaisesta syystä – ne korottavat tuotteen hintatasoa. Nicorexin tuotteissa ei ole myöskään etanolia, joista löytyy useista kiinalaisista e-nesteistä. Etanoli vahvistaa epämiellyttävää kurkkutuntumaa.

Mistä sähkötupakan e-neste koostuu?

E-nesteen peruskomponentteja ovat kasviperäinen glyserini eli glyseroli (englanniksi käytetään usein lyhennettä VG) ja propyleeniglykoli (PG), vesi ja makuaineet. Nikotiinipitoisissa e-nesteissä myös nikotiini, normaalisti katsotaan alle 8 mg pitoisuuden tarkoittavaan mietoa, 8-12 mg keskivahvaa ja isomman määrän nikotiinia vahvaa e-nestettä. Nesteen pohjana PG tai VG, jotka pitävät nikotiinin ja maut tasapainossa, jotta sähkösavukkeesta voisi vetää savua muistuttavia henkosia. PG ja VG ovat orgaanisia aineita.

Propyleeniglykolin eli PG-pohjaiset nesteet ovat maailmalla eniten tunnettuja, sillä PG on nestemäinen ja imeytyy parhaiten sähkösavukkeen höyrystin lankaan. PG ei myöskään muodosta höyrystimen vastukseen niin nopeasti tiivistä kerrosta kuten VG. PG on melkein mauton ja hajuton eikä vaikuta mitenkään e-nesteen makuun. Ainetta käytetään elintarviketeollisuudessa kosteuden ylläpitäjänä. PG aiheuttaa jatkuvasti käytettynä tupakointiin verrattavissa olevan kurkkua ärsyttävän ja kuivaavan tunteen, mutta toimii toisaalta tehokkaana kosteuttajana. Aine saattaa aiheuttaa joillakin käyttäjille allergisen reaktion. Yhdysvaltojen lääkevirasto on todennut sen yleisesti ottaen turvalliseksi aineeksi.

Kasviperäiseen glyseriiniin eli VG:hen perustuvilla nesteillä on tiettyjä etuja. VG:tä käytetään laajasti ruoissa ja juomissa kosteuttajana, täytteenä, makeutusaineena, ravintolisänä jne. Sillä on hieman makea maku, joten VG-pohjaiset nesteet ovat maultaan makeampia ja nesteen maun korostaminen on vaikeampaa, muttei mahdotonta. VG on PG:tä tiiviimpi neste, joten siitä saa sähkösavuketta käytettäessä enemmän höyryä, mutta se ei aiheuta kurkkuun kuivuutta. Allergisia reaktioita tulee harvemmin.

Monet kiinalaisten tai eurooppalaisten massavalmistajien alkuperäiset nesteet antavat vähemmän höyryä ja ärsyttävät kurkkua. Syy on siinä, että niissä käytetään edullisempia ja vähemmän puhtaita ainesosia, sillä kiinalaiset kilpailevat hinnalla. E-nesteitä myyvät yritykset tilaavat nesteet tehtaista, jotka myyvät vakituisen reseptin mukaan valmistettuja tuotteita. Nicorexin asiantuntijat ovat kehittäneet oman reseptin, joita valmistetaan vain erikoistilauksesta. Nesteissä käytetään vain ehdottoman puhtaita ainesosia. Näin saadaan tuote, joka tuottaa Virossa saatavissa oleviin keskivertotuotteisiin verrattuna enemmän höyryä, pehmeyttä ja puhdasta makua ja vähemmän epämiellyttävää kurkkutuntumaa. Nicorexin nesteet poikkeavat muista myös esanssiöljypitoisuuden johdosta, nämä öljyt kosteuttavat limakalvoja ja aiheuttavat vähemmän suun ”kuivumista”.

Lisäksi on muutettu makuaineiden pitoisuutta, jotta niitä ei olisi liian paljon tai liian vähän, vaan juuri sopivasti. Useissa nesteissä on monta makuainetta eri suhteessa, jota on muokattu tarkoituksena saada aikaan paras mahdollinen lopputulos. Nesteeseen on lisätty pieni määrä tislattua vettä, sillä se kuuluu e-nesteiden koostumukseen ja on hyvä lisäaine keuhkojen kannalta. Tislattua vettä on kuitenkin vähemmän kuin suurimassa osassa Euroopassa valmistettuja nesteitä, sillä liian suuri määrä vettä tekee e-nesteestä liian juoksevan ja joissakin höyrystimissä syntyy sen takia kurlaava sivuääni.

Nicorexillä meni pitkään kaikkien ainesosien oikean suhteen saavuttamiseen, mutta testitulokset ovat olleet erinomaisia. Kokemus riippuu osaltaan myös höyrystimestä, sillä e-neste toimii hyvin yhdessä tiettyjen höyrystintyyppien kanssa. Kun e-nesteet keksittiin joitakin vuosia sitten, ne soveltuivat käytettäviksi vanhojen höyrystimien kanssa. Kehitystyö on kuitenkin jatkunut ja höyrystimet ovat uudistuneet. Isoilla tehtailla muutetaan e-nesteitä taas melko harvoin ja vanhat e-nesteet eivät sovellu enää kovin hyvin uusiin höyrystimiin. Nicorex on omasta aloitteesta uudistanut myös e-nesteiden koostumusta.

Kun käytät, selvitä, mitä käytät. Edullisen ja tuntemattoman e-nesteen hankkiminen tarkoittaa ehkä rahallista säästöä, mutta mahdollista terveyshaittaa. Suosi laatutuotteita www.nicorex.eu« Return back to news feed